Mumio hatása

A mumionak minden háztartásban ott kell lennie, hiszen szinte minden betegségre gyógyír.
A mongol Kincses Mumio széles spektrumon fejti ki a hatását.
Mégis, az évtizedeken át folytatott tudományos kísérletek és eredmények ellenére a hivatalos medicina csak táplálék- kiegészítőként tartja számon.
A mongol Altai hegység vidékéről származik, az ökológiai értelemben vett legtisztább helyekről a legmagasabb minőségű mumio. napjainkban a tudományos kutatócsoportoknagy magasságokban (2600-3500 m) lévő mély barlangokból és hasadékokból nyerika mumiot. A mongol, a tibeti, az indiai, a burmai, japán és orosz mumiok összetétele hasonló, de az alkotóelemek arányaiban már különbség van, mivel keletkezési körülményei mások.

A mumio sokoldalú, természetes biológiai regulátor, mely széles skálán alkalmazható az egészségmegőrzésben.Jó hatással van az anyagcsere-foylamatokra, az immunrendszerre. Igazodik a testfunkciók megváltozásához. A mumio megelőzésre is alkalmas, kiváló hatású biológiailag aktív anyag, és ezt minden mai ismeretünk igazolja.
A hegyek gyomrából származó - a mai napig miszérium által körülölelt- mumi 26 mikroelemet, 10 fémoxidot, 6 aminosavat, természetes szteroidokat, foszfolipideket, egy sor vitamint, olajokat és más biológialag aktív anyagokat tartalmaz.
A mumio rendkívül gazdag humin-savban, mely erőteljes természetes elektrolit. (Vírusölő, energi-termelő katalizátor, sportolóknak is kifejezetten ajánlott ezen hatása miatt. Erősíti az immunrendszert és méregtelnít. A huminsav azon része mely nem szívódik fel, és a bélrendszerben marad, az megszünteti az emésztési problémákat. Az elektolitok azonnali energetizáló hatása miatt, sok elektolitos víz is van forgalomban, de megtalálható természetes állapotában a kókuszvízben is.) A huminsav részt vesz a sejtanyagcsere folyamatában, elősegíti a sejtlégzést, növeli a fehérje-anyagcserét és a sokszorsító enzimek aktivitását, fokozza a sejthártya áteresztőképességét, a sejtosztódást és a szövetfejlődést, elősegíti az elektrokémiai egyensúlyt úgy is, mint donor, és úgy is, mint akceptor, segíti a szennyező anyagok (növényvédő és gyomirtó szerek) lebontását és kiürítését a szervezetből.
Helyreállítja a sérült sejtek elektromos egyensúlyát és emlegesíti a mérgező anyagokat. Az elektorlitok nélkülözhetetlenek a sejtek normális működéséhez, a szerves és biokémiai reakcíiókhoz.
Segíti a szervezet folYadékegyensúlyának fenntratását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.
Az édességek fogyasztása, a savasító ételek az izomfáradság, a betegségek és astressz mind savat termelnek, mely csökkenti az elektrolitok mennyiségét, ezért ennek egyensúlyban tartása az egészségmegőrzés szempontjából nélkülözhetetlen.
Évszázadokon át, folyamatos nagy nyomás alatt alakult ki a mumio jelentős humin-sav tartalma, mely még évezredek múltán is biológialag aktív marad.
A mumio immonológiai , fertőzésgátló és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi annak sikeres használatát a fertőző betegségek legyőzésében és megelőzéséen. Ez a hatás a szervezet természetes védekező mechanizmusának és regenerálódó képességének stimulálása következményeképpen jön létre.
A mumio segíti a szervezetünket a megterhelő évszak- és időjárás változásoknál, továbbá, a tavaszi fáradság leküzdésében is nagy hasznát vehetjük!
A mumio széles hatás-spektrummal rendelkezik, és semmilyen allergikus vagy toxikus hatása nincs.
A mumio csökkenti szervezet fogékonyságát a fertőzésekkel, influenzával, vírusokkal szemben.
A mumio megismerése óta lehetséges az idegsejtek, a szívizom és más szövetek gyorsabb regenrációja. Igen hatásos a kemoterápiával együtt rákbetegek kezelésében. Az osztrák rákkutatással foglalkozó szakemberek is kipróbálták, és mint egy 80%-os javulást regisztráltak. ( Sajnos a rák típusának és kontrollcsoport méretének megjelölése nélkül)
Segít a környezetszennyezés okozta betegségek leküzdésében is. Növeli a máj méregtelenítő képességét, segíti a vérrög képződés okozta problémák leküzdésében.

A következő esetkben jelent további segítséget: csonttörés, csontritkulás, remutaikus megbetegedések, ízület gyulladás, asztma, belső vérzés, emésztőszervi fekély, aranyér, emésztési zavarok, töredezett gyenge haj és köröm, ekcéma és egyéb ásványi anyagok hiánya köetkzetében keletkezett betegségek.
A mumio segíti a tápanyagok felszívódósát: a humin-sav reakcióba lép a nagy molekulasúlyú szervezes vegyületekkel, ezzel vízben oldahtóvá téve azokat. Megállapítoták hogy a mumio, zoo-melanikus savakat fontosabb humin-savakat és ásványi mikroelemet tartalmaz, melyek egyensúlyban tartják a szervezet élettani folyamatait.
Hosszú ideje használták Mongóliában, Tibetben, Indiában és Oroszországban, a hagyományos gyógyászat területén csakúgy, mint napjaink orvosi gyakorlatában.
A keleti népgyógyászatban nemes egyszerűséggel csak hegyek könnyének nevezett szer az élet legülönbözőbb területein kerül felhasználásra: általános immun-harmonizálónak, allergia ellen, szív- és érrendzseri panaszokra, magas vérnyomásra, szívelégtelenség esetén, fejfájásra, szédülésre, szemnyomás- emelkedésre, fulladásra, köhögésre, mandulagyulladásra, középfülgyulladsra, emésztőrensszeri panaszokra, gyomorfekélyre, vastagbélgyulladásra, felszívódási zavarokra, idült hányásra, hányingerre, fokozott és csökkent savteremelésre egyaránt, székrekedésre, aranyérre, máj- és epepanaszokra, epehólyag-gyulladásra, májchirózisra, vese- és hugyúti gyulladásokra, női bajokra, méhfibróma és mióma kezelésére, hüvelygyulladásra, folyásokra, arcüreg-gyulladásara, ízületi gyulladásra, bőrkiütésekre, gennyesedésre, égési sérülésre, fagyásra, csonttörésre, izomszakadásra, csont tbc-re, gombásodásra, idegi kimerültségre, vérszegényégre, illetve kóros elhízás esetén.
Ezenkívül cukorbetegség, szívinfarktus és izomsorvadás és daganatos betegségek kezelésében alkalmazható. A termékenységet fokozza, a sperm aminőséget javítja.
Külön tanulmányok szólnak a vérképzőrendszeri betegségek, a törések, a fekélyek, a sebek kezeléséről elért eeredményekről. A sugárkezelés által okozott mellékhatásokat és az idegkimerüléses panaszokat is csökkenti a mumio.
Az indiai Goszal vezetésével végzett tanulmányok alapján agyi vérkeringést fokozó, memóriát javító hatásai szintén bizonyítottak.
Mindezek alapján remélhetjük, hogy a további kíséretek eredményeképpen, a betegségek elleni küzdelemben új távlatok nyílnak a gyakorlati alkalmazás területén.